Mobilní shop floor řešení v německé společnosti SCHERDEL

Written by Eva Králová | Oct 1, 2024 1:45:36 PM

Vedení firmy SCHERDEL se rozhodlo pro nasazení systému SAP S/4HANA pro všechny podnikové oblasti, například pro nákup, plánování, finance, controlling, sklad nebo logistiku. „V logistice jsme se zamýšleli nad tím, jestli využijeme Stock Room Management z původního systému SAP, nebo Extended Warehouse Management (EWM) modul. Z důvodu možnosti implementace složitějších logistických procesů jsme se rozhodli pro nasazení strategického EWM modulu. Hlavním dodavatelem systému SAP S/4HANA včetně EWM je mezinárodní IT konzultantská společnost All for One Group. Řešení pro práci se scannery na úrovni shop flooru dodal Aimtec, se kterým již na poli logistiky dlouhodobě spolupracujeme. Zvolili jsme více dodavatelů a nelitujeme. Každý z nich má pro projekt svůj přínos,“ vysvětlil Michael Kuhn, Head of Organization, SCHERDEL.

Aimtec SCIx řešení pro zjednodušení skladových procesů

EWM modul představuje výkonné, vysoce konfigurovatelné řešení pro komplexní skladové a logistické procesy. Vzhledem ke komplexitě přišla na řadu otázka, jak celé softwarové řešení nejen dodat včetně scannerů, ale i nastavit, zpřístupnit a zpříjemnit lidem práci se systémem. Zde sehrál svou roli Aimtec, který má připravené mobilní řešení pro práci se scannery a zjednodušení EWM procesů. Aimtec SCIx využívá moderní a konfigurovatelné uživatelské rozhraní SAP Fiori. Díky předkonfigurovaným procesům bylo řešení připraveno k integračním testům ve společnosti SCHERDEL za pouhé tři měsíce.

„Spolupráci vnímám velmi pozitivně. Společnost All for One Group nastavila bázi S/4 a provedla standardní customizaci v oblasti ERP a EWM modulu. My jsme dodali scannerové řešení, které lze uzpůsobit konkrétním potřebám pro práci na shop flooru. Během realizace projektu jsme si nepřekáželi, dokonce jsme se doplňovali. Utvrdili jsme se ve vizi, že je možné na větších, komplexnějších úkolech takto společně pracovat, a to s jednoznačnými přínosy pro zákazníka,“ shrnuje Martin Bezděk, SAP Consultant z firmy Aimtec.

„Implementací systému SAP S/4HANA a modulu EWM jsme ve společnosti SCHERDEL dosáhli kompletní digitální transformace logistických a dopravních procesů. SAP standard jsme rozšířili o naše individuální zákaznická řešení pro tisk štítků a avizaci pro spedice. V kombinaci s řešením mobilních skenerů od společnosti Aimtec to v budoucnu umožní optimalizovat skladovou logistiku, snížit náklady a zkrátit průběžné časy. Díky silnému partnerství se společností Aimtec se nám podařilo úspěšně zvládnout složité logistické výzvy automobilového průmyslu a vytvořit inovativní řešení se skutečnou přidanou hodnotou,“ uvádí Thomas Forst, Senior Industry Manager Series Production ve společnosti All for One Group.

Rychlé nasazení a uzpůsobení požadavkům zákazníka, pružná reakce na změny

Hlavním přínosem řešení Aimtec SCIx je jeho rychlé nasazení a uzpůsobení fyzickým procesům a požadavkům uživatelů. Produkt má jednoduché obrazovky s jasnými instrukcemi, které provádějí logistickým procesem, od příjmu přes vyskladnění a přebalení až po vychystávání na expedici a nakládku. Umožňuje práci s manipulačními jednotkami, tisky nebo výdej na středisko a výrobní zakázku. Výhodou je velmi snadné zaškolení uživatelů a zkrácení dodávky nových požadavků. V průběhu go-live, jak bývá při podobných projektech zvykem, jich během pěti dnů vyvstaly desítky. Aimtec na ně ale dokázal pružně reagovat tak, aby procesy na shop flooru probíhaly bez problémů.

Součástí nasazení řešení je také zjednodušený proces pro odvádění výroby přímo v EWM a přehledný monitoring odesílaných dodávek a transportů s podporou balení manipulačních jednotek.  V projektu byly nasazeny scannery Keyence, kterým se řešení Aimtec SCIx díky jeho kompatibilitě s různými HW značkami velmi rychle přizpůsobilo.

O společnosti SCHERDEL GmbH

Společnost SCHERDEL GmbH vyrábí technické pružiny pro osobní automobily a montované sestavy pro elektromobily. Sídlí v německém městě Marktredwitz. Patří do skupiny SCHERDEL Group – rodinné německé firmy, která působí na trhu přes 130 let a má 35 poboček s více než 6 800 zaměstnanci po celém světě.

O společnosti All for One Group SE

All for One Group je mezinárodní poskytovatel IT, poradenství a služeb se silným zaměřením na SAP. S jasným cílem přeměnit technologie v konkrétní obchodní přínosy doprovází a podporuje svých více než 4 000 středně velkých zákazníků z Německa, Rakouska, Polska a Švýcarska při udržitelné transformaci jejich firem na cestě ke cloudu. Zaměřuje se na SAP S/4HANA jako na digitální jádro pro celopodnikové a oborově specifické procesy. All for One Group je předním partnerem SAP ve střední a východní Evropě, a to jak v oblasti transformace na SAP S/4HANA pomocí inovativního programu CONVERSION/4, tak v oblasti cloudového podnikání SAP.

O společnosti Aimtec

Už více než čtvrt století jsme průvodcem společností z automobilového průmyslu na cestě digitální transformace. Pomáháme jim digitalizovat a automatizovat výrobu, logistiku i dodavatelský řetězec do jednoho funkčního celku tak, aby jejich proměna byla skutečným přínosem. Našim zákazníkům umožňujeme učit se a standardizovat, být efektivními a zároveň pružně reagovat na změny, kterým čelí každý den.

Kontakt pro média:

Petra Troblová